Wist je dat sushi maar uit een beperkt aantal ingrediënten bestaat? Er worden amper kruiden gebruikt waardoor sushi een pure smaak krijgt. Zelf sushi maken is natuurlijk het állerleukst maar dan moet je wel weten wat je er zelf in kunt stoppen. Lees hier alles over de soorten ingrediënten om zelf je eigen sushi te maken. Laten we beginnen!
Soja saus
Sushi wordt vaak gegeten met sojasaus. Normaal zet je ongeveer één schaaltje sojasaus per persoon op tafel en deze saus kun je bij voorkeur bij een toko kopen. Let hierbij op dat de sojasaus ligt zout is want een zware of zeer zoute sojasaus kan de smaak van de sushi verpesten.
Wasabi

Wasabi. Een groen substantie wat wordt gemaakt van de wortels van de Wasabia Japonica. Deze wortel wordt geraspt en direct gegeten of verwerkt. Vaak kun je bij de toko een tube wasabi kopen, maar wees wel voorzichtig in het gebruik van wasabi. Het is namelijk zeer pittig!
Ingelegde gember
Ingelegde gember, oftewel Gari, kun je het beste omschrijven als licht roze dunne kleine plakjes. Het wordt vooral gegeten om de smaak te neutraliseren tussen de verschillende soorten sushi. Ingelegde gember is eenvoudig zelf te maken. Hoe? Lees dan dit recept!

Soorten rijst
- Sushi rijst
- bloemkoolrijst
- Quinoa
- Bruine rijst
Vis opties
- Tonijn
- Zalm
- Zeebaars
- Haring
- Krab (surimi sticks)
- Garnalen
- Makreel
- Oester
- Zeebaars
- Sint Jacobsschelpen


Vlees
- Krokante kip
- Gerookte kip
- Gerookte ham
- Ossenhaas
- Spek
- Rosbief
- Rauwe ham
Vega
- Komkommer
- Avocado
- Wortel
- Omelet
- Radijs
- Lente ui
- Geitenkaas
- Cranberry
- Krokante uitjes
- Mais
- Rettich
Fruit:
- Mango
- Perzik
- Aardbei
- Meloen
- Cranberry

Heb je zelf een leuke aanvulling op bovenstaande lijsten? Laat het ons weten!