Wist je dat ‘’gari’’ ofwel ingemaakte gember, gemaakt wordt om je gehemelte te reinigen? Zo kunnen je smaakpapillen de lekkerste smaken in de sushi goed ervaren. In restaurants kun je vaak de lekkerste gari vinden, maar thuis kun je dit ook eenvoudig maken. Hoe? Dat lees je hieronder! Recept via @Japansenoodles.nl
20 minuten voorbereiding – 5 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
⇾ 8 gram verse jonge gemberwortel, eerst schillen
⇾ 1½ theelepels zeezout
⇾ 1 kopje rijstazijn
⇾ 1/3 kopje witte suiker
⇾ Gesteriliseerde wekpot
1
Allereerst moet je de gember in kleine stukjes hakken. Doe deze vervolgens in een kleine mengkom. Besprenkel de stukjes vervolgens met zeezout en zorg ervoor dat dit minstens een half uur blijft liggen. Doe vervolgens de gezouten gember in een schone wekpot.
2
Zet vervolgens een pan op het vuur en giet hierin de rijstazijn en de suiker. Meng dit tot het een mengsel stroop is geworden. Zodra dit aan de kook gaat, giet dan het vloeibare mengsel over de stukjes gemberwortel in de wekpot.
Let op: doordat de hete vloeistof in contact komt met de gember, zal de kleur veranderen van kleurloos naar lichtroze. Dit is een normale chemische reactie tussen gember en rijstazijn. Geen zorgen dus!
3
De ingemaakte gember is nu klaar. Laat dit eerst een tijdje afkoelen en doe vervolgens de deksel op het wekpotje. Let op: probeer dit eerst een week te bewaren voordat je het gaat uitserveren zodat de smaken goed tot zijn recht komen.
4
Zodra je de ingelegde gember wilt gebruiken, snij dan de gember in flinterdunne plakjes.
Je kunt de ingelegde gember niet alleen gebruiken voor bij de sushi, maar ook bij:
- Roerbakrecepten
- Mix met saladedressing
- Mengen met gezouten sperziebonen
Eetsmakelijk!

Wij zouden het leuk vinden als je het eindresultaat deelt via @Sushi.Liefhebbers op Instagram. Onder de deelnemers verloten we maandelijks gave sushi-prijzen.