Niet alleen een plaatje om naar te kijken, maar deze regenboog sushi is ook vrij van kunstmatige kleurstoffen (Lucky us). Voor dit prachtige recept zijn ingrediënten als zoete aardappel, paprika, avocado, komkommer gebruikt maar je kunt dit natuurlijk ook vervangen door tofu, tomaat of tempeh. Laten we beginnen! Recept via de @TheIndigokitchen
5 Rollen – 1 uur voorbereiding – 30 minuten koken
Ingrediënten
⇾ 2 kopjes on gekookte sushi-rijst
⇾ 1 paprika
⇾ 1 komkommer
⇾ 1 zoete aardappel
⇾ 1 avocado
⇾ ½ theelepel zuiveringszout
⇾ ¼ deel van paarse kool
⇾ 5 vellen nori
⇾ 1 of 2 el suiker
⇾ ¼ kopje rijstazijn
⇾ Kurkuma
⇾ Bietenpoeder
⇾ Spirulina
1
De eerste stap is om de sushi-rijst te koken. Na het koken van de rijst (lees hiervoor de verpakking) doe je deze in een kom zodat het goed af kan koelen. Voeg naar eigen smaak nog wat rijstazijn en suiker toe om een fijne structuur te creëren. Handig om dit met een houten lepel te mengen, zo voorkom je dat de rijst kan breken. Hier bestel je eenvoudig jouw bamboe sushi lepel & sushi rolmat!
2
Om kleur toe te voegen neem je allereerst een ondiepe kom en meng je ongeveer een half kopje rijst met de kleurstof in het voedsel. Probeer hiervan vooral niet te veel te gebruiken, want teveel van elke kleur kan de smaak van de sushi beïnvloeden.
⇾ Rood Bietenpoeder
⇾ Oranje Kurkuma & Bietenpoeder mengen
⇾ Geel Kurkuma
⇾ Groen Spirulina & snufje Kurkuma
3

Voor de paarse en blauwe rijst zijn iets meer stappen vereist. Kook allereerst ongeveer ¼ stuk gehakte kool in ongeveer 3 koppen water en doe dit tot je ongeveer 1 kopje water over hebt. Gebruik vervolgens dit water om ½ kopje sushi-rijst te kleuren. Probeer van het paarse water 3 eetlepels apart te houden om hiermee het blauwe voedsel te kleuren.
Het paarse rijst kun je samen met een deel van de resterende witte rijst gebruiken om het blauw te maken. Voeg hierbij 1 eetlepel zuiveringszout toe aan het paarse water. Tada! Het wordt blauw. Voeg dit vervolgens toe aan de sushi-rijst en meng het goed door elkaar met een bamboe sushi lepel.
4
Nu gaan we aan de slag met de zoete aardappel. Hak de zoete aardappel in strepen en rooster deze vervolgens in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten. In deze twintig minuten kun je de overige ingrediënten in reepjes snijden.
5
Nu is het tijd om een bamboe roller te gebruiken. Je kunt deze met plasticfolie afdekken om het schoon te houden. Voeg allereerst een vel nori toe (probeer je handen vochtig te maken, zo blijft de rijst niet aan je handen plakken!) en leg de verschillende kleuren reepjes rijst op dit vel en vul dit aan met de gesneden groente & zoete aardappel. Rol nu de sushi en maak het uiteinde een beetje vochtig om het ietwat plakkerig te maken.
Leg nu de sushi op een schotel of snijplank en zodra je alle rollen hebt gerold kun je met een (nat) scherp mes de rollen in plakjes snijden. Het eindresultaat? Jouw eigen prachtige regenboog sushi. Eet Smakelijk!
Tip: Als je avocado of andere groenten langer wilt bewaren, bedek deze dan met wat citroen- of limoensap. De zuurtegraad houdt het zo langer vers waardoor je twee dagen in de koelkast kunt bewaren. Ideaal!
Wij zouden het leuk vinden als je het eindresultaat deelt via @Sushi.Liefhebbers op Instagram. Onder de deelnemers verloten we maandelijks gave sushi-prijzen.
