Sushi met gerookte kip
Een typisch Westerse sushi met kip. Een variant die echter vaak bij veel mensen goed in de smaakt valt, wel zo belangrijk op een feestje. Een echte smaakmaker!
1
125 g sushirijst
Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem.
2
150 ml kraanwater
Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.
3
Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.
4
1½ el rijstazijn
1 tl kristalsuiker
1 mespunt versgemalen zeezout
1 tl kristalsuiker
1 mespunt versgemalen zeezout
Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen.
5
Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en koel met een waaier of krant.
6
2 norivellen
Leg een norivel op het matje. Bedek met de helft van de rijst, houd bovenaan een strookje vrij van 2 cm.
7
1 el geroosterde sesamzaadjes
2 tl wasabipasta
Strooi de helft van de sesamzaadjes over de rijst en bestrijk het midden van de rijst met de helft van de wasabi.
8
1 bosui
1 el gerookte kipfiletreepjes
1 el gerookte kipfiletreepjes
Snijd de bosui in dunne reepjes. Verdeel de helft van de kipfilet over het midden van de rijst en leg de helft van de bosui erop.
9
2 el Japanse sojasaus
Rol op met het matje. Snijd de rol in 8 stukken. Maak nog een rol. Serveer de sushi met de sojasaus.