Bananensushi met pure chocolade en pistachenoten? YESSS! Niet alleen makkelijk om te maken, maar ook een gezond tussendoortje! Fan van bananen? Dan zul je deze banaan sushi heerlijk vinden. Ideaal als zoete snack voor de warme zomerdagen. WE ♥ SUSHI!
Recept via: Vegan Heaven
Ingrediënten
Voor 1 rol heb je het volgende nodig:
⇾ 3 bananen
⇾ 2 eetlepels pindakaas
⇾ 3 eetlepels gehakte pistachenoten
⇾ 350 gram veganistische chocolade
⇾ 1 eetlepel chipzaad
⇾ 2 eetlepels sesamzaad
1

Schil de drie bananen en bedek ze met de pindakaas.
Tip: de pindakaas van de Albert Heijn – €2,09. Lekker & Gezond!

Smelt de chocolade (met behulp van een magnetron of leg de chocolade in een hittebestendige kom. Zet deze kom net boven het vuur, waardoor de chocolade langzaam smelt.
Bedek de bananen met de gesmolten chocolade en bestrooi ze met de toppings uit de ingrediënten lijst.
2

3

Laat de chocolade een paar minuten uitharden, dit duurt ongeveer 5-10 minuten, afhankelijk van hoe warm het in je keuken is. Op warme zomerdagen kun je de chocolade het beste een paar minuten in de vriezer bewaren.
Snijd ze vervolgens met een scherp mes in hapklare stukjes sushi. Je kunt de bananensushi meteen opeten of een uurtje of twee invriezen en genieten van heerlijke ijshapjes. ENJOY! ♥